PRODUKTY Kandyz brązowy i kandyz drobny

INFORMACJE OGÓLNE

Cukier kandyz brązowy powstaje w wyniku procesu powolnej krystalizacji brązowych roztworów cukru. Brązowa barwa pochodzi przy tym od produktów karmelizacji cukru. W zależności od technologii produkcji uzyskuje się produkt w formie monokryształów lub kruszonych płatków.
Cukier kandyz drobny oraz cukier Carafin to produkty drobnoziarniste, pozyskiwane z syropów w procesie produkcji kandyzu.

Charakterystyczny smak, obejmujący paletę od aromatyczno-słodkiego po karmelowo-słodowy oraz brązowa barwa pochodzą przy tym od produktów karmelizacji, powstałych w wyniku procesu produkcji.

Specjalny cukier kandyz drobny oraz cukier Carafin charakteryzują się przy tym wysoką zawartością cukru inwertowanego i nadają się zwłaszcza do wypieków jako środek wspomagający proces brązowienia skórki oraz tworzenia struktury miąższu. Ich specyficzny aromat nadaje wielu wypiekom cukierniczym i pieczywu ujmujący, znakomity smak.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

Cukier kandyz brązowy i cukier kandyz drobny wykorzystywane są głównie do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa oraz produktów mleczarskich.

ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW

### TABLE ###

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

### TABLE ###

DANE ANALITYCZNE

### TABLE ###

POSTAĆ HANDLOWA

  • 50 kg worek papierowy i PE
  • 25 kg worek papierowy i PE

SKŁADOWANIE

Cukier kandyz oraz cukier kandyz drobny należy przechowywać w warunkach względnej wilgotności powietrza maks. 65%.