PRZEMYSŁ Oferta dla klientów przemysłowych.

Nasza szeroka oferta zaspokaja potrzeby nie tylko wielkich polskich i międzynarodowych korporacji, ale również małych i średnich przedsiębiorstw.

Zaspokajamy potrzeby naszych klientów.

W Pfeifer & Langen produkujemy cukier dla odbiorców reprezentujących wiele różnych gałęzi przemysłu. Każdy z funkcjonalnych produktów odpowiada na konkretne potrzeby naszych klientów.

Innowacja

W Pfeifer & Langen stawiamy na innowacje. Jeżeli poszukujecie Państwo specjalistycznego cukru, którego nie znaleźliście w naszej ofercie – zapraszamy do współpracy. Wraz z zespołem profesjonalistów – naukowców, technologów żywności oraz ekspertów ds. produkcji – wyrażamy gotowość przygotowania konkretnych rozwiązań spełniających Państwa oczekiwania.
W ostatnich latach opracowaliśmy kilkadziesiąt specjalistycznych produktów.

Łańcuch dostaw

Naszym klientom zapewniamy wsparcie logistyczne. Ekonomicznie zarządzany, nowoczesny łańcuch dostaw zapewnia szybkie i sprawne dostarczenie produktu optymalnym rodzajem transportu zgodnie z potrzebami klienta.
Zapraszamy do współpracy!

PRODUKTY DLA PRZEMYSŁUSprawdź ofertę produktów dedykowanych odbiorcom przemysłowym.

Cukier biały kryształ

Termin „cukier” stanowi ogólne określenie dla węglowodanu sacharozy występującego w wielu roślinach, przede wszystkim jednak w buraku cukrowym i w trzcinie cukrowej.

więcej

Cukry segregowane

Gama cukrów segregowanych obejmuje frakcje o granulacji w przedziale 0,15-3,14 mm produkowanych z uwzględnieniem indywidualnych wymogów klientów.

więcej

Cukry pudry

Cukry pudry są wytwarzane poprzez zmielenie cukru kryształu w dedykowanych do tego młynach. W ten sposób powstają produkty o różnym uziarnieniu w zależności od konkretnego zastosowania.

więcej

Syropy

Syropy powstają w wyniku rozpuszczenia cukru kryształu. Cukry te poddawane są częściowo procesowi inwertowania i charakteryzują się barwą przezroczystą po karmelowo-brązową, w zależności od zastosowania.

więcej

Fondanty

Produkty mają postać plastycznej białej masy, której możliwość obróbki określana jest przez temperaturę, zawartość wody oraz rodzaj syropu glukozowego i jego udział.

więcej

Cukry trzcinowe

Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nich melasie. Posiadają charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.

więcej

Cukry brązowe

Cukry brązowe dzięki swojemu zabarwieniu i aromatycznej nucie idealnie nadają się dla producentów poszukujących nowych, ciekawych smaków.

więcej

Cukry Bio

Cukry BIO to cukry, które w swoim składzie zawierają co najmniej 95% składników pochodzenia rolniczego, wytworzonych według zasad ekologicznych, a produkcja musi podlegać kontroli upoważnionej jednostki certyfikującej.

więcej

Cukry dekoracyjne

Cukry dekoracyjne to starannie wyselekcjonowane kryształki cukru w cieniutkiej osłonce z wysokiej jakości tłuszczu roślinnego dla ochrony przed wilgocią.

więcej

Marka Diamant Dowiedz się więcej o naszej marce, produktach detalicznych i sprawdź inspirujące przepisy.

www.diamant.pl