PRODUKTY Cukry trzcinowe

INFORMACJE OGÓLNE:

Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nim melasie. Posiadają charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla  melasu trzcinowego.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA:

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy to nierafinowany cukier trzcinowy. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Grube kryształy sprawdzają się jako posypka i dekoracja na ciastka i desery, płatki śniadaniowe. Aromatyczny smak i zapach pozwala na zastosowanie zgodne z unikalnymi recepturami. Posiadamy możliwość wytworzenia kryształów o wysokiej granulacji doskonale sprawdzających się w branży kosmetycznej. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Posiada charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla  melasu trzcinowego.

Rekomendowane do produkcji: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych

Dostarczany : w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny to nierafinowany cukier trzcinowy o drobnej granulacji. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Dodatkowo, produkt znajduje zastosowanie w branży kosmetycznej.

Rekomendowany do: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych, peelingów

Dostarczany : w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobny

Do sprawdzenia i uzupełnienia opis: DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobnyto cukier trzcinowy o bardzo drobnej granulacji. Segregowane, małe kryształki cukru szybko się rozpuszczają – produkt świetnie sprawdzi się przy produkcji wszelkiego rodzaju napojów, a także przy wypieku delikatnych ciast.

Rekomendowany do: produktów typu instant, ciastek, branży HoReCa

Dostarczany: w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO

DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO dzięki pozostałej w nim melasie posiada charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych.

Rekomendowany do: egzotycznych sosów i marynat, pierników, dań słodkow-kwaśnych

Dostarczany: w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany

DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany to cukier biały otrzymywany z rafinacji surowego cukru trzcinowego.

Rekomendowany do: napojów bezalkoholowych, produktów typu instant

Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 1000 kg

Kupuj wygodnie w sklepie internetowym