PRODUKTY Cukry dekoracyjne

INFORMACJE OGÓLNE:

Kategoria cukrów dekoracyjnych obejmuje swoim zasięgiem produkty służące jako posypki wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Możemy tutaj wydzielić kilka grup:

– cukry typu NIB (Hagel Zucker, cukier perlisty) – P2, P4;

– cukry segregowane o dużych kryształach – W2000, W2500, R2;

– pudry dekoracyjne – cukier puder nietopliwy, LF I, SF II;

– kandyzy – kandyz kruszony;

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA:

CUKIER NIB P2

Cukier NIB P2 jest otrzymywany przez sprasowanie cukru o wysokiej czystości w duże bloki, które następnie są kruszone, a otrzymane ziarno jest poddawane segregowaniu na właściwe frakcje. Przeważający zakres granulacji to w tym przypadku 1,25-4,0 mm. Cukier NIB P2 jest używany do dekoracji pieczywa, nadając im atrakcyjne  wykończenie.

Rekomendowany do: słodkich posypek, pieczywa cukierniczego,

Dostarczany: w workach papierowych 25kg

CUKIER NIB P4

Cukier NIB P4 jest otrzymywany przez sprasowanie cukru o wysokiej czystości w duże bloki, które następnie są kruszone, a otrzymane ziarno jest poddawane segregowaniu na właściwe frakcje. Przeważający zakres granulacji to w tym przypadku 4-8 mm. Cukier NIB P4 jest używany do dekoracji pieczywa, nadając im atrakcyjne  wykończenie.

Rekomendowany do: słodkich posypek, pieczywa cukierniczego

Dostarczany: w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier segregowany W2000

DIAMANT Cukier segregowany W2000 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji w zakresie 0,8 – 2,0 mm. To produkt dekoracyjny przeznaczony do ozdabiania powierzchni wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Szeroki zakres wielkości kryształków gwarantuje dobrą przyczepność do powierzchni pieczywa, zapewniając tym samym efektowną i chrupiącą warstwę dekoracyjną na powierzchni wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Rekomendowany do: słodkich posypek, precli, produktów powlekanych cukrem, zdobienia .

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier segregowany W2500

DIAMANT Cukier segregowany W2500 to segregowany cukier kryształ o przeważającej granulacji w zakresie 0,8 – 2,5 mm. To produkt dekoracyjny przeznaczony do ozdabiania powierzchni wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Szeroki zakres wielkości kryształków gwarantuje dobrą przyczepność do powierzchni pieczywa, zapewniając tym samym efektowną i chrupiącą warstwę dekoracyjną na powierzchni wyrobów cukierniczych i piekarniczych.

Rekomendowany do produkcji: słodkich posypek, słomki i groszku ptysiowego, produktów powlekanych cukrem, zdobienia .

Dostarczany: luzem w autocysternach,

DIAMANT Rafinada R2

DIAMANT Rafinada R2 jest wysoko oczyszczoną, rekrystalizowaną sacharozą o przeważającej granulacji w zakresie 1,6 – 3,0 mm. To wysokiej jakości cukier o dużych, efektownych, śnieżnobiałych kryształach. Doskonały na dekoracyjną posypkę na ciasta. W trakcie pieczenia nie topi się i nie zmienia zabarwienia. Produkt przeznaczony dla odbiorców przemysłowych i indywidualnych i może być spożywany bezpośrednio jak i służyć jako dodatki przy produkcji artykułów żywnościowych w zakładach przemysłu spożywczego oraz leków w przemyśle farmaceutycznym.

Rekomendowana do: słodkich posypek, ciastek, nalewek, produktów powlekanych cukrem, zdobienia .

Dostarczany: w workach papierowych 12kg,

DIAMANT Cukier puder nietopliwy

DIAMANT Cukier puder nietopliwy jest mieszaniną sacharozy, skrobi pszennej i nieutwardzonego tłuszczu roślinnego. Najsłodszy z oferowanych pudrów dekoracyjnych. Tekstura po nałożeniu objętościowa i płatkowata.

Rekomendowany do: wszelkich rodzajów ciastek, ciastek kruchych, produktów pokrywanych pudrem, deserów.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder gronowy LF I

DIAMANT Cukier puder gronowy LF I jest mieszaniną glukozy, skrobi pszennej i utwardzonego tłuszczu roślinnego. Dzięki zawartości glukozy puder mniej słodki niż cukier puder nietopliwy oparty na sacharozie. Tekstura zwarta. Efekt chłodzenia.

Rekomendowany do: ciast drożdżowych, ciastek kruchych.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder gronowy SF II

DIAMANT Cukier puder gronowy SF II jest mieszaniną glukozy, skrobi pszennej, utwardzonego tłuszczu roślinnego i aromatu maślano-waniliowego. Dzięki zawartości glukozy puder mniej słodki niż cukier puder nietopliwy oparty na sacharozie. Tekstura płatkowata. Efekt chłodzenia.

Rekomendowany do: ciast drożdżowych, wszelkich rodzajów ciastek, ciastek kruchych, wyrobów z ciasta francuskiego, gofrów, deserów.

DIAMANT Cukier Kandyz kruszony

DIAMANT Cukier Kandyz kruszony to różnorodne pokruszone brązowe kryształy o delikatnym karmelowym smaku i aromacie. Polecany do pieczenia i ozdabiania wypieków oraz jako chrupiący dodatek do płatków śniadaniowych, owocowych sałatek, deserów i lodów. Przeznaczony również do słodzenia kawy i innych gorących napojów. Produkt nie zawiera barwników i konserwantów.

Rekomendowany do: pieczenia i ozdabiania wypieków, jako chrupiący dodatek do płatków śniadaniowych, owocowych sałatek, deserów i lodów

Dostarczany: w workach papierowych 25kg

Kupuj wygodnie w sklepie internetowym