ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ

Z natury w zgodzie ze środowiskiem

By podkreślić naturalne pochodzenie cukru oraz produkcję zgodną z ideą zrównoważonego rozwoju, stworzyliśmy oznakowanie „Z natury, w zgodzie ze środowiskiem”. Znaczek potwierdza to, co jest naszą największą dumą – cukier pod naszą marką Diamant jest w 100% naturalny, wydobywany w lokalnych cukrowniach na pięknych terenach Wielkopolski i Mazowsza. Powstaje wyłącznie z buraków cukrowych dostarczanych przez naszych plantatorów z pól zlokalizowanych w bliskim sąsiedztwie cukrowni. Z wieloma z nich współpracujemy od wielu lat, a nawet dekad, co napawa nas szczególną dumą.

Produkty doskonałej jakości, dostosowane do konkretnych potrzeb naszych klientów i wymogów środowiska.

Od początku naszej działalności pozyskujemy cukier z buraka i tworzymy z niego coraz więcej nowych, innowacyjnych produktów. To nie tylko cukier kryształ jaki znamy od zawsze, ale także cukry dedykowane specjalnie do wypieków, konfitur, przygotowywania nalewek czy słodzenia drinków. Cukier wykorzystywany jest również w branży farmaceutycznej. W naszej ofercie posiadamy również cukry przeznaczone jako pokarm dla pszczół.

Przykładamy dużą wagę do tego, aby wszystkie nasze produkty powstawały zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju oraz społecznej odpowiedzialności biznesu. Oczekiwania jakościowe naszych klientów, ich bezpieczeństwo zdrowotne, bezpieczne środowisko pracy dla naszych pracowników i podwykonawców, efektywna współpraca z plantatorami, ograniczanie wpływu na środowisko społeczno-przyrodnicze to dla nas kluczowe warunki prowadzenia działalności.