PRODUKTY Syropy

INFORMACJE OGÓLNE

Syropy marki DIAMANT to produkty całkowicie naturalne, pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Możemy tu wyróżnić kilka grup produktowych:

– cukier płynny (roztwór sacharozy),
– syropy cukru inwertowanego, gdzie cukier uległ całkowitej hydrolizie do inwertu (Inverty),
– syropy cukru inwertowanego, w których sacharoza stanowi znaczący udział (Invertixy),
– trzcinowe syropy cukru inwertowanego z dodatkami funkcjonalnymi w postaci melasu trzcinowego, cukrów trzcinowych, soli kuchennej,
– karmele.

Produkty te podczas długiego przechowywania nie ulegają krystalizacji, jeżeli przechowywane są w rekomendowanych warunkach.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

DIAMANT Cukier płynny 68

DIAMANT Cukier płynny 68 jest roztworem wodnym sacharozy o zawartości suchej substancji [Brix] 67-69. Rekomendowany dla klientów, którzy w swoich procesach technologicznych rozpuszczają cukier.

Rekomendowany do: napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych, syropów owocowych.

Dostarczany: w paletopojemnikach 1305 kg, luzem w cysternach,

DIAMANT Invert 66

DIAMANT Invert 66 jest roztworem z równowagową zawartością glukozy i fruktozy o poziomie suchej substancji [Brix] 66 +/-1 oraz zawartości inwertu [%/s.m.] > 95. Charakteryzuje się wysoką czystością i niskim zabarwieniem. Powstaje podczas procesu enzymatycznej hydrolizy sacharozy.

Rekomendowany do: batonów zbożowych, nadzienia tofii, napojów alkoholowych,

Dostarczany: w beczkach 260 kg, w paletopojemnikach 1200 kg, luzem w cysternach,

DIAMANT Invert 75

DIAMANT Invert 75 jest roztworem inwertu z niewielkim udziałem sacharozy charakteryzującym się wysoką czystością i niskim zabarwieniem. Zawartość suchej substancji wynosi [Brix] 75 +/-1, a udział inwertu w suchej masie produktu > 95%.

Rekomendowany do produkcji: ciastek, miękkich cukierków

Dostarczany: w wiadrach 15 kg, w paletopojemnikach 1200 kg,

DIAMANT Invertix 72

DIAMANT Invertix 72 jest mieszaniną roztworu  inwertu  oraz  sacharozy charakteryzują się wysoką czystością i niskim zabarwiniem. Zawartość suchej substancji wynosi [Brix] 72 +/-1. Zawartość sacharozy [% s/m] wynosi 34 ± 5, a udział inwertu [% s/m] kształtuje się na poziomie 66 ± 5.

Rekomendowany do: ciastek, wsadów owocowych, wkładów do fajek wodnych. 

Dostarczany: w wiadrach 15 kg i 40 kg, w paletopojemnikach 800 kg i 1200 kg, luzem w cysternach,

DIAMANT Invertix 75

DIAMANT Invertix 75 jest mieszaniną roztworu inwertu oraz sacharozy charakteryzującym się wysoką czystością i niskim zabarwieniem. Powstaje podczas procesu enzymatycznej hydrolizy sacharozy. Zawartość suchej substancji wynosi [Brix] 75 +/-1. Zawartość sacharozy [% s/m] wynosi 35 ± 5, a udział inwertu [% s/m] kształtuje się na poziomie 65 ± 5.

Rekomendowany do: herbatników, ciastek, pierników

Dostarczany: w wiadrach 15 kg, w paletopojemnikach 1200 kg,

DIAMANT Invertix 81

DIAMANT Invertix 81 jest mieszaniną roztworu inwertu oraz sacharozy charakteryzującym się wysoką czystością. Powstaje podczas procesu enzymatycznej hydrolizy sacharozy. Zawartość suchej substancji wynosi [Brix] 81 +/-1. Zawartość sacharozy [% s/m] wynosi 45 ± 5, a udział inwertu [% s/m] kształtuje się  odpowiednio na poziomie 55 ± 5.

Rekomendowany do: jogurtów, wsadów owocowych,

Dostarczany: w wiadrach 15 kg, w paletopojemnikach 1200 kg,

DIAMANT Karmel naturalny – cukier palony

DIAMANT Karmel jest produktem wytwarzanym w procesie podgrzewania cukru, produkowanym wyłącznie przez ogrzanie cukru bez zastosowania dodatków. Charakteryzuje się intensywnie karmelowym aromatem i smakiem. Doskonale nadaje się do branży spożywczej, uwydatniając smak żywności, zwłaszcza czekolady i wyrobów cukierniczych.

Rekomendowany do: alkoholi barwionych, pierników, czekolady.

Dostarczany: w kanistrach 25 kg,

DIAMANT Syrop cukru inwertowanego – żółty

DIAMANT Syrop cukru inwertowanego – żółty będący mieszaniną syropu cukru inwertowanego i melasu trzcinowego z dodatkiem [1%] soli kuchennej charakteryzuje się słodkim smakiem z nutą melasową. Użyty w wypiekach utrzymuje w nich wodę zachowując świeżość wyrobów piekarniczych. Odpowiedni udział cukrów prostych, sole mineralne i dodatek soli kuchennej oraz wysoka lepkość syropu zmniejszają ryzyko krystalizacji. Wysoka sucha masa, a tym samym niska aktywność wodna skutkują długim okresem przechowywania.

Rekomendowany do: ciastek, pieczywa, sosów, polew.

Dostarczany: w paletopojemnikach 1200 kg,

DIAMANT Syrop cukru inwertowanego – brązowy

DIAMANT Syrop cukru inwertowanego – brązowy będący mieszaniną syropu cukru inwertowanego i melasu trzcinowego charakteryzuje się słodkim smakiem z nutą melasową. Udział melasu trzcinowego w tym produkcie jest znacząco wyższy niż w syropie żółtym, co nadaje jemu bardziej wyrazisty smak i aromat. Użyty w wypiekach utrzymuje w nich wodę zachowując świeżość wyrobów piekarniczych. Odpowiedni skład cukrów prostych, sole mineralne oraz wysoka lepkość syropu zmniejszają ryzyko krystalizacji. Wysoka sucha masa, a tym samym niska aktywność wodna skutkują długim okresem przechowywania. Udział melasu trzcinowego nadaje wyrobom z jego udziałem ciemnej barwy oraz charakterystycznego smaku melasowego.

Rekomendowany do: ciastek, pieczywa, sosów.

Dostarczany: w paletopojemnikach 1200 kg,

DIAMANT Syropy trzcinowy złocisty

DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt wytworzony na bazie dobranej mieszaniny cukrów trzcinowych w wyniku enzymatycznej hydrolizy sacharozy. Doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku i aromatu.

Rekomendowany do: piw smakowych, polew, sosów i dipów, dressingów

Dostarczany: w wiadrach 40 kg,

Kupuj wygodnie w sklepie internetowym