PRODUKTY Cukry pudry

INFORMACJE OGÓLNE

Cukier puder jest wytwarzany przez zmielenie cukru krystalicznego w dedykowanym do tego młynie. W ten sposób może powstawać produkt o różnym uziarnieniu w zależności od konkretnego zastosowania. Świeżo zmielony cukier puder ma tendencję do tworzenia grudek, dlatego jest on kondycjonowany, aby można go było przechowywać przez dłuższy czas. Do cukru w trakcie mielenia można dodać niewielkie ilości środków przeciwdziałających zbrylaniu, aby wytworzyć drobny cukier puder o szczególnie długim okresie przechowywania. Szczególnie przydatne okazały się tu skrobia ziemniaczana i kukurydziana oraz suszony syrop glukozowy.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

DIAMANT Cukier puder bez dodatków:

DIAMANT Cukier puder 20

Najdrobniejszy z oferowanych pudrów bez dodatków. Średni rozmiar zmielonych kryształów cukru to ok. 20 µm.

Rekomendowany do: wafli, ciastek, kremów

Dostarczany: w workach papierowych 10 kg i 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 800 kg i 1000 kg

DIAMANT Cukier puder 30

Drugi z drobnych pudrów o średnim rozmiarze zmielonych kryształów cukru na poziomie 30 µm.

Rekomendowany do: pierników, wafli, ciastek.

Dostarczany: w workach papierowych 10 kg i 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 800 kg i 1000 kg

DIAMANT Cukier puder 100

Najgrubszy w naszej ofercie puder. Średni rozmiar zmielonych kryształów cukru to ok. 100 µm. Stanowi produkt pośredni pomiędzy drobnymi pudrami a cukrem segregowanym W300.

Rekomendowany do: kremów, dekoracji.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 800 kg

DIAMANT Cukier puder z dodatkami:

DIAMANT Cukier puder ze skrobią ziemniaczaną (2%)

Diamant Cukier puder ze skrobią ziemniaczaną jest mieszaniną mielonej sacharozy i skrobi ziemniaczanej w formie białego sypkiego proszku, bez obcego zapachu. Dodatek skrobi ziemniaczanej obniża ryzyko zbrylenia się produktu.

Rekomendowany do: kisieli, ciastek.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg, w opakowaniach typu Big Bag 800 kg

DIAMANT Cukier puder ze skrobią ziemniaczaną (3%)

Diamant Cukier puder ze skrobią ziemniaczaną jest mieszaniną mielonej sacharozy i skrobi ziemniaczanej w formie białego sypkiego proszku, bez obcego zapachu. Dodatek skrobi ziemniaczanej obniża ryzyko zbrylenia się produktu.

Rekomendowany do: kisieli, ciastek.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder z suszonym syropem glukozowym (1%)

Diamant Cukier puder z syropem glukozowym jest mieszaniną mielonej sacharozy i suchego syropu glukozowego w formie białego sypkiego proszku, bez obcego zapachu. Dodatek syropu glukozowego obniża ryzyko zbrylenia się produktu. Produkt ma zastosowanie w przypadku, gdy posmak skrobi ziemniaczanej jest niepożądany.

Rekomendowany do: ciastek, ciast, lukrów.

Dostarczany: w workach papierowych 10 kg i 25kg,

DIAMANT Cukier puder ze skrobią kukurydzianą (3%)

Cukier puder ze skrobią kukurydzianą jest mieszaniną mielonej sacharozy i skrobi kukurydzianej w formie białego sypkiego proszku, bez obcego zapachu. Dodatek skrobi kukurydzianej obniża ryzyko zbrylenia się produktu. Produkt ma zastosowanie w przypadku, gdy posmak skrobi ziemniaczanej jest niepożądany.

Rekomendowany do: ciast, pierników.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

 

DIAMANT Cukry pudry trzcinowe

Zmielony cukier trzcinowy: Idealny do dekorowania ciast jak zwykły cukier puder. Dzięki swojej konsystencji nadaje się do wytwarzania zimnych kremów, musów, sorbetów i sałatek owocowych, zapewniając szybkie rozpuszczanie i uwalnianie pysznego smaku cukru trzcinowego. Idealny do robienia delikatnych i aromatyzowanych biszkoptów, pieczonych deserów i kremowych ciast, o wyrafinowanym słodkim aromacie. Można go również wykorzystać do przygotowania lukru o bursztynowym kolorze i mocniejszym smaku.

DIAMANT Cukier puder trzcinowy

Cukier puder trzcinowy to zmielone kryształy cukru trzcinowego bez dodatku substancji przeciwdziałających zbrylaniu przeznaczonym do celów spożywczych lub przemysłowych. Ma bogaty aromat i kremową barwę wynikające z obecności melasu.

Rekomendowany do: płatków, musli, glazur, kremów, musów, sorbetów i sałatek owocowych, biszkoptów i pieczonych deserów, kremowych ciast.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder trzcinowy z tapioką

Cukier puder trzcinowy z tapioką jest mieszaniną mielonej sacharozy otrzymanej z trzciny cukrowej i tapioki (skrobia z manioku) w formie sypkiego proszku, bez zlepów i grudek oraz bez obcego zapachu, przeznaczoną do celów spożywczych lub przemysłowych. Dodatek tapioki przeciwdziała zbrylaniu pudru. Sporządzona na bazie pudru trzcinowego z tapioką glazura przylega do ciast i nie kruszy się.

Rekomendowany do: płatków, musli, glazur, kremów, musów, sorbetów i sałatek owocowych, biszkoptów i pieczonych deserów, kremowych ciast.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder trzcinowy ze skrobią kukurydzianą

Cukier puder trzcinowy jest  mieszaniną mielonego   cukru trzcinowego  nierafinowanego ze skrobią kukurydzianą w formie sypkiego proszku, bez zlepów i grudek oraz bez obcego zapachu, przeznaczonym do celów spożywczych lub przemysłowych.

Rekomendowany do: płatków, musli, glazur, kremów, musów, sorbetów i sałatek owocowych, biszkoptów i pieczonych deserów, kremowych ciast.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

 

DIAMANT Cukry pudry dekoracyjne

Pudry dekoracyjne są mieszaniną cukru pudru lub glukozy oraz skrobi pszennej i tłuszczu roślinnego. Produkty mogą być również aromatyzowane. Podstawową cechą pudru dekoracyjnego jest to, że jego składniki są pokryte tłuszczem, aby ustabilizować puder na wilgotnych lub tłustych powierzchniach. Substancje przeciwzbrylające można dodawać w celu poprawy sypkości. Ze względu na zastosowane surowce pudry dekoracyjne różnią się pod względem odporności na wilgoć, odporności na temperaturę, sypkości, smaku, odporności na temperaturę, stopnia białości i tekstury powierzchni po nałożeniu.

DIAMANT Cukier puder nietopliwy

DIAMANT Cukier puder nietopliwy jest mieszaniną sacharozy, skrobi pszennej i nieutwardzonego tłuszczu roślinnego. Najsłodszy z oferowanych pudrów dekoracyjnych. Tekstura po nałożeniu objętościowa i płatkowata.

Cukier puder nietopliwy nie ulega roztopieniu na gorących produktach, jest bardziej wydajny od zwykłego cukru pudru, nie pochłania wilgoci przez co nie zmienia wyglądu. Produkt pozwala na  zdobienie pączków i ciast nie zmieniając przy tym swoich właściwości jak i walorów wizualnych.

Rekomendowany do: wszelkich rodzajów ciastek, ciastek kruchych, produktów pokrywanych pudrem, deserów.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder gronowy LF I

DIAMANT Cukier puder gronowy LF I jest mieszaniną glukozy, skrobi pszennej i utwardzonego tłuszczu roślinnego. Dzięki zawartości glukozy puder mniej słodki niż cukier puder nietopliwy oparty na sacharozie. Tekstura zwarta. Efekt chłodzenia.

Cukier puder gronowy LF I nie nasiąka tłuszczem, nie wilgotnieje, nie topi się pod wpływem temperatury. Jest idealny do pączków, ciasteczek, babeczek, gofrów, wypieków owocowych, śmietanowych itd. Można nim obsypać gorące wypieki. Puder gronowy pozostaje puszysty i apetyczny niezależnie od wilgotności wyrobów oraz powietrza. Szczególnie można to zaobserwować przy produktach opakowanych w folie.

Rekomendowany do: ciast drożdżowych, ciastek kruchych, pączków, babeczek, gofrów, wypieków owocowych, śmietanowych .

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

DIAMANT Cukier puder gronowy SF II

DIAMANT Cukier puder gronowy SF II jest mieszaniną glukozy, skrobi pszennej, utwardzonego tłuszczu roślinnego i aromatu maślano-waniliowego. Dzięki zawartości glukozy puder mniej słodki niż cukier puder nietopliwy oparty na sacharozie. Tekstura płatkowata. Efekt chłodzenia.

Cukier puder gronowy LF I nie nasiąka tłuszczem, nie wilgotnieje, nie topi się pod wpływem temperatury. Jest idealny do pączków, ciasteczek, babeczek, gofrów, wypieków owocowych, śmietanowych itd. Można nim obsypać gorące wypieki. Puder gronowy pozostaje puszysty i apetyczny niezależnie od wilgotności wyrobów oraz powietrza. Szczególnie można to zaobserwować przy produktach opakowanych w folie. Zawartość aromatu maślano-waniliowego wzbogaca smak i aromat wypieków.

Rekomendowany do: ciast drożdżowych, wszelkich rodzajów ciastek, ciastek kruchych, wyrobów z ciasta francuskiego, gofrów, deserów.

Dostarczany: w workach papierowych 25kg,

Kupuj wygodnie w sklepie internetowym