PRODUKTY Cukier trzcinowy

INFORMACJE OGÓLNE

Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nich melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur.

DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany

INFORMACJE OGÓLNE

DIAMANT Cukier biały trzcinowy rafinowany to cukier biały otrzymywany z rafinacji surowego cukru trzcinowego.

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

Rekomendowany do: napojów bezalkoholowych, produktów typu instant

POSTAĆ HANDLOWA

  • 25 kg worek papierowy
  • 1000 kg Big Bag
  • DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy

    INFORMACJE OGÓLNE

    DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA standardowy to nierafinowany cukier trzcinowy. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Grube kryształy sprawdzają się jako posypka i dekoracja na ciastka i desery, płatki śniadaniowe. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Posiadamy możliwość dostarczenia kryształów o wysokiej granulacji doskonale sprawdzających się w branży kosmetycznej. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Posiada charakterystyczny aromatyczny zapach typowy dla melasu trzcinowego.

    PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

    Rekomendowane do produkcji: sosów i dressingów, ciastek, wyroby cukiernicze

    POSTAĆ HANDLOWA

    • 25 kg worek papierowy
    • DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA Drobny

      INFORMACJE OGÓLNE

      DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA drobny to nierafinowany cukier trzcinowy o drobnej granulacji. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur. Dodatkowo, produkt znajduje zastosowanie w branży kosmetycznej.

      PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

      Rekomendowany do: sosów i dressingów, ciastek, wyrobów cukierniczych

      POSTAĆ HANDLOWA

      • 25 kg worek papierowy
      • DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA Bardzo Drobny

        INFORMACJE OGÓLNE

        DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA bardzo drobny to cukier trzcinowy o bardzo drobnej granulacji. Segregowane, małe kryształki cukru szybko się rozpuszczają – produkt świetnie sprawdzi się przy produkcji wszelkiego rodzaju napojów, a także przy wypieku delikatnych ciast.

        PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

        Rekomendowany do: produktów typu instant, ciastek, branży HoReCa

        POSTAĆ HANDLOWA

        • 25 kg worek papierowy
        • DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO

          INFORMACJE OGÓLNE

          DIAMANT Cukier trzcinowy DARK MUSCOVADO dzięki pozostałej w nim melasie posiada charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych.

          PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

          Rekomendowany do: egzotycznych sosów i marynat, pierników, dań słodko-kwaśnych

          POSTAĆ HANDLOWA

          • 25 kg worek papierowy