PRODUKTY Karmele
INFORMACJE OGÓLNE
Karmele to barwniki o syropowatej konsystencji i ciemnobrązowej, niemal czarnej barwie, produkowane na bazie cukru w procesie kontrolowanego podgrzewania z dodatkiem składników prażących.
Karmele Multicol spełniają wymogi Rozporządzenia dot. dopuszczenia stosowania dodatków do żywności oraz podlegają obowiązkowi identyfikacji w wykazie składników jako barwniki:
### TABLE ###
PRODUKTY I ZASTOSOWANIA
Karmele stosowane są w różnorodny sposób do barwienia artykułów spożywczych oraz produktów farmaceutycznych. W zależności od użytej ilości możliwe jest uzyskanie barwy od żółto-brązowej po czarno-brązową.
ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW
### TABLE ###
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
### TABLE ###
DANE ANALITYCZNE
### TABLE ###
POSTAĆ HANDLOWA
- produkt luzem w cysternie
- 650 – 1.300 kg kontener z tworzywa sztucznego lub ze stali szlachetnej
- 30 kg kanister jednorazowy
- 12,5 kg kanister jednorazowy
SKŁADOWANIE
Przy zapewnieniu prawidłowego przechowywania, w temperaturach 20-30°C, produkty zachowują trwałość przez okres 12 miesięcy.