PRODUKTY Karmele

INFORMACJE OGÓLNE

Karmele to barwniki o syropowatej konsystencji i ciemnobrązowej, niemal czarnej barwie, produkowane na bazie cukru w procesie kontrolowanego podgrzewania z dodatkiem składników prażących.

Karmele Multicol spełniają wymogi Rozporządzenia dot. dopuszczenia stosowania dodatków do żywności oraz podlegają obowiązkowi identyfikacji w wykazie składników jako barwniki:

### TABLE ###

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

Karmele stosowane są w różnorodny sposób do barwienia artykułów spożywczych oraz produktów farmaceutycznych. W zależności od użytej ilości możliwe jest uzyskanie barwy od żółto-brązowej po czarno-brązową.

ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW

### TABLE ###

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

### TABLE ###

DANE ANALITYCZNE

### TABLE ###

POSTAĆ HANDLOWA

  • produkt luzem w cysternie
  • 650 – 1.300 kg kontener z tworzywa sztucznego lub ze stali szlachetnej
  • 30 kg kanister jednorazowy
  • 12,5 kg kanister jednorazowy

SKŁADOWANIE

Przy zapewnieniu prawidłowego przechowywania, w temperaturach 20-30°C, produkty zachowują trwałość przez okres 12 miesięcy.