PRODUKTY Cukier kryształ dekoracyjny

INFORMACJE OGÓLNE

Cukier kryształ dekoracyjny to starannie wyselekcjonowane kryształki cukru w cieniutkiej osłonce z wysokiej jakości tłuszczu roślinnego dla ochrony przed wilgocią.

W zależności od klasy osłonki dostępne są produkty o większej oraz mniejszej odporności na wilgoć. Produkty o mniejszej odporności na wilgoć są przy tym bardziej słodkie, aniżeli produkty o większej odporności na wilgoć. Na zamówienie dostępne są produkty zarówno na bazie utwardzonych tłuszczy roślinnych, jak i tłuszczy nieutwardzonych. Stosownie do danego zastosowania dostępny jest cukier kryształ dekoracyjny o różnej frakcji granulacji, od drobnej po grubą.

Istotną zaletą cukru kryształu dekoracyjnego jest to, że umożliwia niezawodne przyozdobienie pieczywa i wyrobów cukierniczych także wówczas, gdy zwykły cukier kryształ o porównywanej granulacji uległ już rozpuszczeniu.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

Cukier kryształ dekoracyjny wykorzystywany jest do przyozdabiania pieczywa i wyrobów cukierniczych.

Pieczywo mrożone przyozdobione jeszcze przed zamrożeniem przy użyciu cukru kryształ dekoracyjnego zachowuje atrakcyjny wygląd także po rozmrożeniu. Dzięki temu pracochłonne dodatkowe ozdabianie przed samą sprzedażą nie jest już konieczne.

Cukier kryształ dekoracyjny stosowany jest także do przyozdabiania strucli. Jako warstwa zaporowa pomiędzy pieczywem i cukrem pudrem dekoracyjnym zapobiega wnikaniu soku z rodzynek z pieczywa do warstwy cukru pudru. Poszczególne rodzaje cukru kryształ dekoracyjnego różnią się między sobą uziarnieniem oraz stopniem odporności na wilgoć.

ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW

### TABLE ###

Na zamówienie cukier kryształ dekoracyjny dostępny jest także w wersji barwionej z lub bez dodatku aromatu.

PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA

### TABLE ###

POSTAĆ HANDLOWA

  • 25 kg worek PE

SKŁADOWANIE

Przy zapewnieniu prawidłowego przechowywania produkty zachowują trwałość przez okres od 9 do 18 miesięcy, w zależności od zastosowanego tłuszczu.