PRODUKTY Syropy cukru inwertowanego

INFORMACJE OGÓLNE

Syropy cukru inwertowanego to płynne roztwory sacharozy o gęstym stężeniu i słodkim smaku, znajdujące szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.

Produkty te są całkowicie naturalne, pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Podczas długiego przechowywania nie ulegają krystalizacji.

PRODUKTY I ZASTOSOWANIA

Syropy cukru inwertowanego przeznaczone są do produkcji wyrobów cukierniczych, piekarniczych, a także lodów i produktów mlecznych. Cukier płynny inwertowany znajduje zastosowanie przy produkcji artykułów żywnościowych w zakładach przemysłu spożywczego oraz leków w przemyśle farmaceutycznym. W ofercie posiadamy również produkty, które doskonale sprawdzają się przy produkcji przetworów mlecznych (np. lodów, jogurtów). Syrop piekarniczy ciemny służy jako dodatek do produkcji słodyczy, a także jako dodatek do nadzień. Karmel naturalny (cukier palony), ze względu na swój silny aromat, uwydatnia smak żywności zwłaszcza czekolady i innych wyrobów cukierniczych.

ZESTAWIENIE RODZAJÓW PRODUKTÓW

### TABLE ###

Stosowanie syropów w produkcji ogranicza koszty procesu technologicznego m.in. dzięki redukcji energii używanej do rozpuszczania cukru w wodzie, jego pasteryzacji i filtracji.

POSTAĆ HANDLOWA

  • 650 – 1.300 kg kontener z tworzywa sztucznego lub ze stali szlachetnej
  • 25 kg kanister

SKŁADOWANIE

Składowane w temp. 10-25 ̊C i warunkach sterylnych zachowują swoje właściwości przez okres 18 miesięcy od daty produkcji.

PRODUKTY I ICH WŁAŚCIWOŚCI

### TABLE ###