PRODUKTY Różnorodne zastosowanie i niezmiennie wysoka jakość.

Z naszych produktów korzystają nie tylko wielkie polskie i międzynarodowe korporacje ale również mali i średni przedsiębiorcy.

Jakość, niezawodność, bezpieczeństwo.

Choć nasi klienci pochodzą z różnych branż, poszukują tego samego – doskonałej jakości i niezawodności. W Pfeifer & Langen przykładamy dużą wagę do bezpieczeństwa produkcji oraz ograniczamy wpływ naszej działalności na środowisko naturalne.

Wysoka jakość

Jakość produktów zależy w głównej mierze od surowca, dlatego dbałość o nią rozpoczyna się już na polu. Od samego początku działania promujemy ideę zrównoważonego rolnictwa oraz długofalową współpracę z rolnikami. Naszych plantatorów obowiązują procedury i standardy w zakresie jakości, bezpieczeństwa oraz wpływu na środowisko naturalne.

Bezpieczeństwo żywności

Dzięki wdrożonym certyfikowanym systemom bezpieczeństwa żywności: ISO 22000, FSSC, IFS kontrolujemy w naszych cukrowniach proces produkcji i utrzymujemy na wysokim poziomie standard produktów marki Diamant. Na bieżąco prowadzimy również monitoring i kontrolę procesów, co minimalizuje ryzyko zagrożeń. Współpracujący z nami dostawcy zobowiązani są do utrzymywania wysokich standardów jakościowych.

Relacje z klientami

Z naszymi partnerami dzielimy się wiedzą i doświadczeniem. Obserwujemy uważnie rynek i prowadzimy zaawansowane badania we współpracy z polskimi i zagranicznymi uczelniami, jednostkami badawczymi, ekspertami i laboratoriami. Wnioski z badań pozwalają nam nie tylko nadążać za trendami, lecz również je aktywnie tworzyć, kształtując rzeczywistość rynku cukru w Polsce.

© Pfeifer & Langen

Cukier kryształ

Termin „cukier” stanowi ogólne określenie dla węglowodanu sacharozy występującego w wielu roślinach, przede wszystkim jednak w buraku cukrowym lub w trzcinie cukrowej.

więcej

© Pfeifer & Langen

Syropy

Syropy powstają w wyniku rozpuszczenia cukru kryształu. Cukry te poddawane są częściowo procesowi inwertowania i charakteryzują się barwą przezroczystą po karmelowo-brązową, w zależności od zastosowania.

więcej

Cukier trzcinowy

Cukry trzcinowe swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięczają pozostającej w nich melasie. Segregowane, drobne kryształy doskonale sprawdzają się do przygotowywania wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur.

więcej

© Pfeifer & Langen

Cukier puder

Cukier puder pozyskiwany jest w wyniku zmielenia cukru kryształu w specjalnych młynach do cukru pudru.Poprzez modyfikację warunków procesu mielenia możliwe jest uzyskanie produktów o różnej skali miałkości.

więcej

© Pfeifer & Langen

Cukier puder dekoracyjny

Cukier puder dekoracyjny to mieszanka składająca się z cukru pudru i/lub dekstrozy, ze skrobią pszenną lub ziemniaczaną, w osłonce z tłuszczu roślinnego utwardzonego lub nieutwardzonego.

więcej

© Pfeifer & Langen

Mieszanki dekoracyjne

Mieszanki dekoracyjne to mieszanki składające się z cukru pudru i/lub dekstrozy, z cukrem kryształem i skrobią, w osłonce z tłuszczu roślinnego utwardzonego lub nieutwardzonego.

więcej

Cukry dekoracyjne

Cukry dekoracyjne to produkty przeznaczone do ozdabiania powierzchni wyrobów cukierniczych i piekarniczych. W ofercie znajdują się produkty zarówno w formie cukru kryształu i cukru pudru.

więcej

© Pfeifer & Langen

Cukier perlisty dekoracyjny

Cukier perlisty dekoracyjny to produkt w postaci atrakcyjnych perełek w cieniutkiej osłonce z wysokiej jakości tłuszczu roślinnego dla ochrony przed wilgocią.

więcej

© Pfeifer & Langen

Cukier kryształ dekoracyjny

Cukier kryształ dekoracyjny to starannie wyselekcjonowane kryształki cukru w cieniutkiej osłonce z wysokiej jakości tłuszczu roślinnego dla ochrony przed wilgocią.

więcej

© Pfeifer & Langen

Kandyz brązowy i kandyz drobny

Cukier kandyz brązowy powstaje w wyniku procesu powolnej krystalizacji brązowych roztworów cukru. Brązowa barwa pochodzi przy tym od produktów karmelizacji cukru.

więcej

© Pfeifer & Langen

Fondanty

Produkt ma postać plastycznej białej masy, której możliwość obróbki określana jest przez temperaturę, zawartość wody oraz rodzaj syropu glukozowego i jego udział.

więcej

© Pfeifer & Langen

Cukier “plus”

Cukier „plus” to specjalne mieszanki cukru, przygotowywane na indywidualne zamówienie.

więcej

© Pfeifer & Langen

Karmele

Karmele to barwniki o syropowatej konsystencji i ciemnobrązowej, niemal czarnej barwie, produkowane na bazie cukru w procesie kontrolowanego podgrzewania z dodatkiem składników prażących.

więcej

© Pfeifer & Langen

Syropy cukrowe i karmelowe

Syropy cukrowe karmelowe oraz syropy karmelowe są produktami zrumienienia, powstałymi wyłącznie w drodze ogrzania cukru i wyrobów cukrowych bez użycia substancji dodatkowych.

więcej

Syropy cukru inwertowanego

Syropy cukru inwertowanego to płynne roztwory sacharozy o gęstym stężeniu i słodkim smaku, znajdujące szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.

więcej

Produkty dla Pszczelarzy

Pasze do podkarmiania pszczół stworzone na bazie najwyższej jakości cukru.

więcej

Produkty detaliczne Dowiedz się więcej o naszych produktach i sprawdź nasze przepisy.

www.diamant.pl